18 Haziran 2015 Perşembe

Tophane’de Yepyeni Bir Mekan NuBu Cafe

Yazın gelmesiyle beraber İstanbul’da olanlar için ferahlatıcı bir mekan “ NuBu Cafe” İstiklal Caddesinin meşhur yokuşlarından  Kumbaracıdan aşağıya inerken hemen solda sizi karşılıyor.Son 5 yıldır Tophane ve Karaköy’de hızla açılan kafelerin içinde özel bir yer edineceği kesin  olan mekanın en çarpıcı özelliği tasarımcı ve sanatçıları destekliyor oluşları. Özellikle yer bulmakta  zorluk  çeken  tasarımcılar ürettiklerini mekanda sergileme imkanına sahip. Aynı zamanda geniş duvarlara sahip olan mekanın ünlü fotoğraf sanatçısı Bahar Kaleli’ye ait son  çalışmasını  içeren fotoğraf sergisini de gezmek mümkün.
Hem çay ve kahvenizi içerken aynı zamanda Tophane’nin yeni yüzü  olan Sanat’la buluşmak için
eşsiz güzel bir mekanlardan bir tanesi



Kafenin genç ve dinamik sahipleri Radyo Televizyon mezunu iki yakın arkadaş  Nurcan ve Burçin, Tophane ‘de  var olan “ erkek egemen “ algıyı açtıkları mekanla da yıkıyorlar.
Ortalama içecek fiyatları 5-9 TL arası olup meşhur  hafta sonu kahvaltılarını tadmadan ayrılmayın.


NuBu Cafe HACIMİMİ MAH. KUMBARACI YOKUŞU Kap?:6/A Açık Olduğu saatler Hafta içi ve Hafta sonu her gün 08:30-21:30 Telefon :0212 249 88 78 

11 Haziran 2015 Perşembe

Modern ve Çağdaş Sanatın Öncü İsimleri Bir Arada " RESPECT "


Tam havalar ısındı artık galerilerin bir çoğunda kapanışa ve yeni sergi hazırlıkları için Eylül ayına kadar ara verdiği bir ortamda Bozlu Art Galeriden müthiş bir sergi  “ Respect” adını taşıyan serginin küratörlüğünü Sanat Tarihçi Oğuz Erten yapıyor.
Hem başlığı hem de içeriği idaalı olan sergide Türkiye ve Dünya  müzelerinde  işlerini görmeye alışık olduğumuz sanatçılar bir araya gelmiş durumda.  Türk sanat tarihine mal olmuş isimleri yapıtlarını bir arada gördüğümüzde aynı zamanda değişen toplumsal algıların imajlar üzerinde etkilerini de göz önüne seriyor.



Günümüzde sanat piyasası diye bir kavramın artık yoğun bir şekilde hissedildiği dönemde bize farklı bir algıyla sergiyi gezmeyi sağlayan ögeleri barındırıyor. Eserle empati yürütme, sanatçıyla  diaolog kurmayı  amaçlayan sergi sizi düşünmeye ve sorgulamaya davet ederken her eserin yanında bulunan not defterine mesajınızı ve düşüncelerini iletebiliyorsunuz .  Sergi bitiminden sonra bu defterlerin sanatçılara veriliyor olması ayrıca çok güzel düşünülmüş.
Nur Koçak,Ebrusan  Vitrini, Fotoğraf 1980
Sergide yer alan sanatçılar Adanan Çoker, Abdurrahman Öztoprak, Özdemir Altan, Aloş, Mehmet Güleryüz, Tomur Atagök, Nur Koçak, Komet, Güngör Taner, Utku Varlık, Ergin İnan, Halil Akdeniz, Mustafa Ata, Balkan Naci İslimyeli, Zekai Ormancı, Mehmet Gün, Bubi, Bedri  Baykam ‘ın yapıtları ile karşılaşıyoruz.
Zekai Ormancı, isimsiz, Tuval Üzerine Yağlıboya
Küratör Oğuz Erten: Sanatın unuttuklarımızı hatırlatan, sorgulamamızı sağlayan  güçlü yanına da es geçmeden bu özelliğini dile getiren sanatçılara saygı göstermenin tam zamanı diye dile getiriyor.
Bozlu Art’ta yer alan sergiyi  gezerken kendinizi 1950 sonrası  Modern ve Çağdaş sanatın öncüleri  için oluşturulmuş bir müzede geziyor hissi duyacağınız kesin. Bu arada  sergide Komet’in Unutulmuş Hatıralar adlı iş sanatçının  alışık olduğumuz işinden çok farklı zamanın ilerisinde olduğunu notunu paylaşmadan olmaz.

Sergi 29Ağustos’a kadar Pazar ve Pazartesi Hariç Her gün saat 10:00-19:00 arası ücretsiz  ziyaret edilebilir. Bir özel not daha Sergiyi ziyaret geldiğinizde  Bozlu Art Galei’nin sorumlusu Hazal Gençay’a merhaba demeden geçmeyin  sergi hakkında kendisinden de bilgi  almayı ihmal etmeyin

                                                                        Tuncer GÜL- Sanat Tarihçi tuncergul@gmail.com