12 Şubat 2012 Pazar

Vietnam Seyahati Öncesi Dikkat


Vietnam son yıllarda önemli turizm merkezlerinden bir tanesi oldu.Gerek otelleri, kumsalları, kültürel faaliyetleri son yıllarda Türkiye'de de önemli bir gezi güzergahı oldu.Vietnam'la ilgili son güncel önemli bilgileri aktarmak istiyorum özellikle " Vize " ile iligli olan kısım burada çok önemli bir husus verilen bilgilen güncel ve kesin seyahate çıkmadan önce mutlaka okuyun ve karar verin.
1) Vietnam Vize işlemleri toplam 8 iş günü sürmektedir.
2) Vietnam'a giderken öncelikle belirli bir tur programınınızın olması gerekiyor. Sırt cantalı gezginim havama göre takılmak istiyorum diyenler maalesef Vietnam kapıları size bir süre kapalı çünkü mutlaka bir tur programınız olmalı ve Otell-transfer gibi rezervasyonları yerel uluslararası Vietnam acentesiyle yapmanız gerekmektedir.
3) Vietnam vizesi szor değil zor olan bizim gezi alışkanlığımıza uymaması.Vietnam program yapı ve kalacağınız oteller gelmeden önce de belirleyin diye ısrar ediyor.
4) Vietnam ortlama sıcaklık 14-32 derece arası değişiyor.Her mevsim gidilesi ama Kasım-Aralık hava 20 derece olmasına karşın yağmurlara dikkat
5) Booking.com veya agoda.com sitelerine bakıp otel fiyatları cok ucuz diye dusunmeyin seyahat sonrası mutlaka ek vergiler var faturalara yansıyor sonra şaşırmayın.
6) Vietnam seks turizmi gelişmesini istemiyor ülkesinde Tayland'ın düştüğü duruma kesinlikle gelmek istemiyor.Bu ülkede seks turizm yok hatta yasak .
Vietnam mutlaka gidilmesi gereken ve görülmesi gereken özel bir yer. Keyifli seyahatler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder