25 Mayıs 2011 Çarşamba

Bozcaada Yerel Tatlar Festivali


En güzel adalarımızdan Bozcaada’da 4-5 Haziran tarihleri arasında Yerel Tatlar Festivali düzenleniyor. Festival Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği tarafından organize edilecek.
4 Haziran Cuma günü saat 18.00 de Basın ve Protokol konukları için yapılacak olan açılış ve kokteylin ardından hep beraber akşam yemeği yenilecek.
5 Haziran Cumartesi günü saat 12.00 de Bozcaada Kalesinde tüm ada hanımlarının katkısı ile yapılan yöresel yemekler ada şarapları ile konukların beğenisine sunulacak.
Bu arada yine kalede kurulacak standlarda adaya özgü Ahtapot yemekleri ve yaprak sarmanın hikayesi anlatılacak.
En değişik yemek ve en güzel lezzet yarışmaları yapılacak
Akşam saat 22.00 de ise yine kale içinde Grup Gündoğarken bir konser verecek.
Ayın 6 sı pazar günü konuklar katılımcı lokantalarda ATÖLYE ÇALIŞMALARINA katılacak o lokantanın en güzel yemeklerinden bazılarını işletme sahibi ve ustası ile beraber pişirecek ve öğle yemeğinde lokantanın konuğu olacak.
Öğleden sonra konuklar uğurlanırken iskelede, ada gençleri ve balıkçıları tarafından o anda denizden çıkartılan kirpi ( deniz kestanesi ) ziyafeti verilecek. 4 HAziran akşamı İçkale’de Tuluyhan Uğurlu konseri fetsivalin müzik etkinliği.
3 günlük Bozcaada tatili Yaz’a verilecek en güzel merhaba.

Detaylı bilgi için Fikret Okuş 0532 274 10 01
Boztid Yönetim Kurulu Başkanı

Türkan Çim Işık 0538 417 47 05
Boztid Dernek Sekreteri

18 Mayıs 2011 Çarşamba

TÜRKAN SAYLAN

Türkan Saylan’ın bugün 2. ölüm yıldönümü. İlkelerini bir kez daha hatırlamak hepimize iyi gelecektir.

http://www.youtube.com/watch?v=t80ak5emFq8

11 Mayıs 2011 Çarşamba

Erguvan Zamanı


Erguvan'ın en çok yakıştığı şehir İstanbul galiba ya da biz öyle olmasını istediğimizden Mayıs bir başka güzel oluyor. İstanbul'da erguvanlarla buluşacak birçok adres var. Anadolu yakasında oturanlar için Fenerbahçe ve BeylerBeyi çok uygun. Bu seyir sırasında da çay, kahve, limonata, rakı, bira, şarap canınız ne isterse. Avrupa yakasında benim en favorim Emirgan korusuna tırmanırken eşlik eden erguvanların manzarası. Birde Sultanahmet'te Halide Edip Adıvar büstünün oradaki harika erguvan'a karşı 5 dakika mola vermek. Ahmet Hamdi Tanpınar'ın da yazdığı gibi ''Gülden sonra bayramı yapılacak çiçek varsa o da erguvandır''

9 Mayıs 2011 Pazartesi

Genç Seyyahlara Yarışma


Seyahat etmeye ve keşfetmeye tutkun gençleri destekleyecek 2 tane ödüllü yarışma var.

İlki Hürriyet Seyahat ve iletişimci Özlem Yücel tarafından organize edilen ” Genç Gezgin Seyahat Bursu”. Yarışmaya katılmak için 18-24 yaş aralığında, blog yazarı tüm üniversite öğrencileri başvurabiliyor. Özgeçmişlerini ve seyahat projelerini anlatacakları ”Yola Özlem” başlıklı yazılarını 1 Haziran’a kadar seyahatbursu@gmail adresine göndermeleri yeterli. Tüm başvurular, gezgin ve seyahat yazarlarından oluşan bir jüri tarafından değerlendirildikten sonra 15 Haziran’da açıklanacak. Bursu kazananların en az üç haftalık seyahate çıkmaları, seyahat izlenimlerini blog ya da twitter üzerinden paylaşması gerekiyor ayrıca yazıları Hürriyet Seyahat’te yayınlanacak. Daha detaylı bilgi için http://www.ozlem-pansiyon.blogspot.com

İkincisi ise British Council tarfından organize edilen ”Hayalimdeki Yolculuk” Çağdaş Evliya Çelebiler Arıyor. Yarışmanın amacı Evliya Çelebi’nin 400. doğum yldönümü şerefine onun gezgin ruhunu Çağdaş Evliya Çelebiler olarak Avrupa’da yaşatabilmek. Yarışmaya katılmak için; hayalinizdeki Avrupa seyahtini anlatan yazı, fotoğraf ve ya videolarını göndermeniz gerekiyor. Ayırca Türkiye’de ikamet eden, T.C. vatandaşı olan 18-30 yaş arası herkes katılabilir. Yarışma sonunda kazanan 24 Çağdaş Evliya Çelebi, 7 ila 10 gün arasında en az üç Avrupa ülkesini gezme imkânına sahip olacak. Kazananların seyahate ilişkin tüm masrafları; masrafları karşılanacak. Ayrıca kazananlara özel bir eğitim verilerek seyahat izlenimlerini Hayalimdeki Yolculuk web sitesindeki blog üzerinden paylaşmaları istenecek. Ayrıntılı bilgi için http://www.hayalimdekiyolculuk.org

6 Mayıs 2011 Cuma

Olmak İstediğim Yer...


Mayıs geldi evet hava soğuk ve yağmurlu ama ben yine de Assos da Midilli’ye karşı oturmak ve şarabımı yudumlamak istiyorum. Manzaramda bana eşlik eden yüzyıllık volkanik taşların doğal dekoru sırtımda zeytin ağaçlarının olduğunu bilmenin huzuru ile. Bunu yapmanın en kusurusuz mekanı da Berceste Otel. detaylı bilgi için http://egenintuzu.blogspot.com/search/label/Berceste

4 Mayıs 2011 Çarşamba

Yine Yeni Yeniden Yasak

Posted on Mayıs 4, 2011 by egenintuzu Okul ve ilk gençlik yıllarımda hiç olmadığım kadar muhalif hisler içerisindeyim son aylarda. Belki de sosyal medyanın hızlı iletişim gücü sayesinde farkındalığım daha da fazla arttığı için. Sadece 1 dakika da onlarca haber akıyor gözünüzün önünde. Ama bu haberlerin arasında nedense iyi haber neredeyse yok. Sürekli olarak şiddet, yasaklama, yolsuzluk, sınavlarda şifre skandalları ve daha sayamadığım onlarcası. Yeni gündemimiz internet yasakları, milyonlarca takipçisi olan ekşi sözlüğün kapatılma çabaları. Sürekli bizim adımıza karar vermek isteyen bu iktidara karşı şikayet halindeyiz ama farkındamıyız bizler bunca skandala rağmen hala azınlığız hala bireysel olarak hepimiz olanlara karşıyız ama biraraya gelmeyi beceremiyoruz. Ve en büyük hastalığımız olan unutma alışkanlığımız hala devam ediyor. Muhalefet ettiğimiz her ne varsa anlık hazeyanlar halinde şikayet edip sonra peşini bırakıveriyoruz.
Böyle bir yönetim şeklini ve adıma verilen kararların uygulanmasını istemiyorum. 30 yıldır yaşadığım ve cidden sevdiğim bu ülke artık benim yaşamak istediğim yer olmaktan çıktı. Kadına ve kız çocuklarına şiddet uygulanmayan, milyonlarca gencin üniversite hayalleriyle oynamayan, yardım kisvesi altında milyonlarca dolarlık dolandırıcılığı görmezden gelmeyen, basın özgürlüğünün olduğu, hasta çocuğunu tedavi ettirmek için dolandırıcılık yapmak zorunda kalmayan babaların yaşayabileceği bir ülke hayalim. Bulurmuyum ya da hiç yakınına bile yaklaşırmıyım bilmiyorum. Ama sanki ne kadar direnirsem direneyim artık benim ülkem bu saydaıklarıma yaklaşamayacak kadar uzak benden. Belki yazdıklarıma biraz ironik bir sonlandırma olacak ama durumumu en iyi Kavafis’in Şehir şiiri anlamlandırıyor.

Şehir
Bir başka ülkeye, bir başka denize giderim, dedin
bundan daha iyi bir başka şehir bulunur elbet.
Her çabam kaderin olumsuz bir yargısıyla karşı karşıya;
-bir ceset gibi- gömülü kalbim.
Aklım daha ne kadar kalacak bu çorak ülkede?
Yüzümü nereye çevirsem, nereye baksam,
kara yıkıntılarını görüyorum ömrümün,
boşuna bunca yıl tükettiğim bu ülkede.

Yeni bir ülke bulamazsın, başka bir deniz bulamazsın.
Bu şehir arkandan gelecektir.
Sen gene aynı sokaklarda dolaşacaksın,
aynı mahallede kocayacaksın;
aynı evlerde kır düşecek saçlarına.
Dönüp dolaşıp bu şehre geleceksin sonunda.
Başka bir şey umma-
Ömrünü nasıl tükettiysen burada, bu köşecikte,
öyle tükettin demektir bütün yeryüzünde de.

Çeviren Cevat ÇAPAN