29 Aralık 2010 Çarşamba

Kiva Han'da Şef Masası


Kiva Han'ı 2 yıl önce keşfedebildim ben. Şans eseri tv. programlarından birinde denk geldikten hemen sonra iş çıkışı kendimi Galata'da ki şubelerine attım. Programda ki sunucu erikli yaprak sarmaları üçer beşer yerken içim gitti. Kiva Han geleneksel Anadolu mutfağının en iyi örneklerinden biri. Eşsiz bir menüleri var, özellikle tencere yemekleri bölümü tatmaya değer. Kiva Han ile ilgili yazmak istediğim aslında Ekim ayından bu yana başlattıkları şahane bir uygulama var. Her Salı günü 12 kişinin oluşturduğu bir grupla Şef'in Masasını kuruyorlar ve bakın neler yapıyorlar;

''Şef Masası:
Anadolu Halk Mutfakları; sadeliğin, sırların, mistik lezzetlerin, emeğin ve yaratıcılığın ürünüdür. Galata Kiva bu temel felsefenin izini sürmekte ve sır lezzetlerin bilinirliğini arttırmayı hedeflemektedir.

Anadolu Halk Mutfakları, sizi büyüleyen derinliği içinde gözünüzü, gönlünüzü açan onbin yıllık sır lezzetleri ile keşfedilmeyi bekleyen büyük bir hazine Doğunun mistik tatlarının yanında, sağlıklı yaşam trendlerinin baştacı Ege ve akdeniz ile katıksız Batılı; Asya ile Avrupa'nın, Osmanlı Saray Mutfağı ile Cumhuriyet Türkiyesi'nin kesişme noktası.
Anadolu'da mutfak ile ilgili varolan servis aparatları ve her döneme ait kültürlerin yemek öğünleri, alışkanlıkları ve törenlerinin, özel gün, hafta ya da aylardaki yemek uygulamalarının anlatımı ve yemek denemeleri, sır lezzetler, mutfak ip uçları, yemek öyküleri, etnik yemekler, tören yemekleri, temalı yemekler masanın konusu olacak.
Özel konuklar, gurmeler, araştırmacılar, profesyonel şefler, yiyecek ve içecek dünyasının medyatik isimleri ve mutfak yazarları, alaylı ustalar ile aynı masayı paylaşacak.
Her hafta sadece 12 konuk ile limi zaman özel konukları ile adım adım Mutfak Kültürü yaşatılacak.

Nerede ve Ne Zaman: Galata Kiva-Galata Kule Meydanı No4 Beyoğlu Her Salı 19:30/22:00
Rezervasyon ve Bilgi için : 212 2920037 www.galatakivahan.com ''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder