30 Kasım 2010 Salı

Haydarpaşa Kurtulur mu???


Sıradan bir Pazar günüydü; Sonra şehir dışında okuyan ve bu sebeple Haydarpaşa garı ile özel bir bağı olan yeğenim Haydarpaşa'da yangın çıkmış diye mesaj attı öğleden sonra. Çok değil yaklaşık 3 ay önce yeni hayatına başlamak için oradaydı, geçen hafta okuluna dönmek için gittin en son Haydarpaşa'ya. O yeni keşfetti orasının tarihini, mimarisini ve yolculukların başlangıcı ve ya bitişinin kilit noktalarından biri olduğunu. Yangının üzerinden neredeyse 48 saat geçti ama ne bir açıklama ne de bir rapor var ortada. Hatta üzerine komplo teorileri daha da fazla akla yatkın hale gelmeye başladı. Dün gazetelerden birinde yangından sonra helikopterle çekilmiş son halini gördüm güzelim Haydarpaşa'nın içim acıdı. Ama en kötü tarafı ise restore edileceğine ve ya elle tutulur bir açıklama yapılacağına inanmıyor olmak. Keşke bu sefer şaşırtabileseler bizi...

2 yorum:

  1. Ne acı değil mi güzelliklerin birer birer çıkması hayatımızdan. Şimdi kimbilir ne projelerini hayata geçirecekler??? (Pazarlarımız gerçekten çok güzel Aslı, dün de gittim bugün de. Bugün pek hoştu benim teyzeler. Hepsi tanıyor artık, ben de onları, en 13 senedir tanış haldeyiz. Hal hatır sorarız hep, hepsi onlardan bir şeyler alayım ister ama ne mümkün.)

    YanıtlaSil
  2. Umarım yanılırız bu sefer de Haydarpaşa varlığını devam ettirebilir. Semt pazarlarına gitmeyi bende çok seviyorum ama Ege de kurulan pazarları da çok özlüyorum. Tatillerimi Ayvalık-Tire-Alaçatı nereye gidiyosam oranın pazar günlerine göre organize ediyorum. İstanbul da biraz daha zor.

    YanıtlaSil