Follow by Email

13 Mart 2012 Salı

Kaz Dağları’ndan Bir Lezzet Öyküsü

Kazdağlar’nın eteğinde ki Zeytinbağı Otel 12 ay boyunca 8 taş odası ile hizmet veriyor. Otelin ortağı ve şefi Erhan Şeker aynı zamanda ” Kaz Dağları’ndan Bir Lezzet Öyküsü” adlı yemek kitabının yazarı. Hafta sonları otelde yemek kursları veriyor. Cuma akşam yemeği öncesi otele giriş ile başlayan kurs, cumartesi sabahı, yöreye ait peynirler, evde yapılmış sıcak ekmekler, karadut, turunç organik reçeller, soğanlı, otlu pideler ve Kazdağları’nın muhteşem zeytinyağı ile yapılan kahvaltıdan sonra pazar alışverişiyle sürüyor. Öğleden sonra devam eden  saatlik kurs boyunca, şevketi bostan, yabani kuşkonmaz, ekşi kulak, gelincik otları, enginar ve kuzu göbeği mantarı gibi bölgeye ait sebzeler, çilek, tahin, hardal ve peynir soslarıyla buluşarak, deniz ürünleri ile harmanlanarak lezzetli yemeklere dönüşüp, akşam yemeğinde paylaşılıyor. Pazar kahvaltısı ile program sona eriyor. 30-31 Mart tarihinde planlanan iki gecelik bu programın fiyatı kurs dahil iki kişilik odada kişi başı 300 TL.  Otel aynı zamanda 1-8 Nisan tarihleri arasında, Paskalya tatili sebebiyle minimum 3 gün konaklayan ailelerle gelen 10 yaş altı 1 çocuktan ücret almıyor. Detaylı bilgi ve daha fazlası için www.zeytinbagi.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder